Thread: anyone use speech to text in p pro?

Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1 anyone use speech to text in p pro? 
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Stamford CT
    Posts
    2,043
    i was wondering how accurate it works and if any of you guys find it helpful for transcribing long interviews? i have yet to try it myself personally and was hoping to just get some feedback from others on if its accurate or not. thanks
    Reply With Quote  
     

  2. #2  
    Senior Member Alexander Mejia's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Champaign, IL
    Posts
    162
    If the person who is speaking on camera is not an actor, or someone who has very clear, neutral accent American English I found it's accuracy to be less than 80%. It really wasn't worth the time editing all of the wrong transcriptions that we needed for a script.


    However for just finding certain keywords it was a little helpful, but honestly I havn't used it for more than an hour long interview session. I could imagine it being useful for multiple days of footage.
    Alexander Mejia, Video Editor, Colorist, and Compressionist at Deep Silver Volition @Alexander_Mejia
    Reply With Quote  
     

  3. #3  
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Stamford CT
    Posts
    2,043
    yea i'm trying to streamline my transcriptions for long interviews/docs. with such a low level of accuracy does it at least process it quickly or does it take a long time? has it improved at all since it debuted in cs4? i am running 5.0 but would consider upgrading to a newer version if it can increase the accuracy of the transcriptions. thanks for the advice, much appreciated
    Reply With Quote  
     

  4. #4  
    Senior Member Todd Kopriva's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    143
    I think that the best advance in this feature is the ability to use a script as a guide so that you can radically increase the accuracy. This isn't useful for creating a transcript from unscripted speech, but it's great for getting time-accurate markers for dialog.

    I show how to do this in this video here:
    http://www.video2brain.com/en/videos-3771.htm
    Reply With Quote  
     

  5. #5  
    Senior Member D Fuller's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Portland, Maine
    Posts
    1,749
    Quote Originally Posted by Todd Kopriva View Post
    I think that the best advance in this feature is the ability to use a script as a guide so that you can radically increase the accuracy. This isn't useful for creating a transcript from unscripted speech, but it's great for getting time-accurate markers for dialog.

    I show how to do this in this video here:
    http://www.video2brain.com/en/videos-3771.htm
    So in theory, once you have something (accurately) transcribed, would it be possible to use that transcription and link the speech to it?
    David Fuller
    AirStream Pictures
    Portland, ME; Boston, MA
    RED ONE #172MX
    EPIC-M #1053
    Reply With Quote  
     

  6. #6  
    Senior Member Todd Kopriva's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    143
    > So in theory, once you have something (accurately) transcribed, would it be possible to use that transcription and link the speech to it?
    Yes.

    I'd bring questions about the details to the Adobe Story forum:
    http://forums.adobe.com/community/cslive/story
    Reply With Quote  
     

  7. #7  
    Senior Member D Fuller's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Portland, Maine
    Posts
    1,749
    Quote Originally Posted by Todd Kopriva View Post
    Yes.

    I'd bring questions about the details to the Adobe Story forum:
    http://forums.adobe.com/community/cslive/story
    Wonderful. I'll have to look at it again.
    David Fuller
    AirStream Pictures
    Portland, ME; Boston, MA
    RED ONE #172MX
    EPIC-M #1053
    Reply With Quote  
     

  8. #8  
    Senior Member D Fuller's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Portland, Maine
    Posts
    1,749
    Todd, it looks like this does not work at all with Epic R3D files in PPro. Is that true? Or am I missing something? (I am using the Lightroom audio hack.
    David Fuller
    AirStream Pictures
    Portland, ME; Boston, MA
    RED ONE #172MX
    EPIC-M #1053
    Reply With Quote  
     

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts