Thread: No Focus Hook?

Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1 No Focus Hook? 
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Toronto
    Posts
    258
    I noticed from this photo that the camera's focus mark doesn't stick out for the tape measure to hook on to it.

    http://web.mac.com/mikedcurtis/iWeb/...l?slideIndex=2

    I'm just wondering if this is the final layout of the camera? A focus hook would be much appreciated.
    Reply With Quote  
     

  2. #2  
    Actually there are hooks.
    You can see them in the photos over att www.red.com
    Reply With Quote  
     

  3. #3  
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,084
    AFAIK there are no photos of the camera on the RED website. Only 3D renders and in the mean time lots of details have changed.
    Reply With Quote  
     

  4. #4  
    Banned
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    91
    I'm sure they will put a hook on there. It's mandatory for any 35mm camera and RED is a 35mm frame camera.
    Reply With Quote  
     

  5. #5  
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Toronto
    Posts
    258
    Right, the photos on red.com are 3D renders, but Andreas, along with the actual photo of the camera, the 3D renders don't have focus hooks on them.

    I also don't want to assume that focus hooks will be on the production model, when they didn't put it on the pre-production for the NAB show. So I had to ask.
    Reply With Quote  
     

  6. #6  
    Banned
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    737
    Hey guys,

    Not sute if this helps, but I'm positive I heard either Graham or Stuart mention that this will definitely be a feature (recently). Unless I'm seriously mistaken.
    ________
    CMX450C
    Reply With Quote  
     

  7. #7  
    I was under the impression that these hooks was there for the tape mesure.
    Reply With Quote  
     

  8. #8  
    Senior Member Finner's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,192
    Andreas those are to tighten and lossen the PL mount.

    I also did not see a tape measure hook but forgot to ask someone about it. I am sure they will throw one on the focus plane before production begins. A hook on both the top of the camera and the dummy side is very helpful.
    www.finnerknowsbest.com

    "There are many dying children out there whose last wish is to meet me." The HOFF

    "you'll be hearing a lot about me over the next couple of decades." The JohnathanLB
    Reply With Quote  
     

  9. #9  
    Maybe I'm being brain-dead about this, but would the focus point change depending on which lens mount is in place? Or is it always based off of the sensor plane?
    - Jeff Kilgroe
    - Applied Visual Technologies, LLC | RojoMojo
    - Just me and my 8K Monstro VV kicking ass.
    Reply With Quote  
     

  10. #10  
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Toronto
    Posts
    258
    Focus will always be based off the sensor plane.


    *EDIT*

    Oh I misread,

    i am not sure if there is a focus adjustment if there is a different mount on it.
    Reply With Quote  
     

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts