Thread: When I boot up sometimes the screen is black but the fans are running

Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1 When I boot up sometimes the screen is black but the fans are running 
    Senior Member AndreasOberg's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicestershire, United Kingdom
    Posts
    1,517
    Anyone else have this issue: I boot up and then camera sounds like it starting, but the screen is black. The only way to fix it is to turn it off and turn on again, then it works.

    /Andreas
    www.ObergWildlife.com- Natural History Filmmaking
    www.WildlifeRescueMovie.com- Saving the animals of the Rainforest!
    RED DSCM2 8K Helium Movi Pro Gimbal, Inspire 2 X7, OConnor 2560, Canon CN20x50 50-1000mm
    Reply With Quote  
     

  2. #2  
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Toronto & Vancouver
    Posts
    3,743
    Yep. It's been happening since the release build that supposedly "fixed" booting-up to a rainbow pattern. I'm also on DSMC1 (MX).
    Reply With Quote  
     

  3. #3  
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    172
    Just in case it helps, I sometimes have black screen on bootup, but more usually half black half white. Reseating LCD cable fixes it in my case.
    Reply With Quote  
     

  4. #4  
    Senior Member Owen Rennie's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    761
    Quote Originally Posted by Werner Jauch View Post
    Just in case it helps, I sometimes have black screen on bootup, but more usually half black half white. Reseating LCD cable fixes it in my case.


    Yeah same,just annoying as hell for me as it's usually in an undwerwarrr housing... would love to find a permanent fix to this
    www.driftwoodcinema.com
    Reply With Quote  
     

  5. #5  
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    421
    Yes I have had this problem for some time now. Both methods fix it for me -- re-seating the cable or simply re-starting. Epic MX.
    Reply With Quote  
     

  6. #6  
    Senior Member AndreasOberg's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicestershire, United Kingdom
    Posts
    1,517
    Thanks for the help guys. Very useful to know! This community is so helpful and simply awesome :)

    /Andreas
    www.ObergWildlife.com- Natural History Filmmaking
    www.WildlifeRescueMovie.com- Saving the animals of the Rainforest!
    RED DSCM2 8K Helium Movi Pro Gimbal, Inspire 2 X7, OConnor 2560, Canon CN20x50 50-1000mm
    Reply With Quote  
     

  7. #7  
    Senior Member Jaimy Soares's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Amsterdam
    Posts
    290
    Did you try pulling the monitor cable out and them put it in again when it is on? That helped me always.
    Reply With Quote  
     

  8. #8  
    Senior Member AndreasOberg's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicestershire, United Kingdom
    Posts
    1,517
    That didnt work fotr me Jaimy. To mee the camera behaves as if its crashed. For example if I press record, nothing happens.
    www.ObergWildlife.com- Natural History Filmmaking
    www.WildlifeRescueMovie.com- Saving the animals of the Rainforest!
    RED DSCM2 8K Helium Movi Pro Gimbal, Inspire 2 X7, OConnor 2560, Canon CN20x50 50-1000mm
    Reply With Quote  
     

  9. #9  
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    421
    I didn't mean to imply that pulling the cable was a legitimate fix. This is a real problem and it seems to have crept in with one of the releases.
    Reply With Quote  
     

  10. #10  
    Senior Member AndreasOberg's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Leicestershire, United Kingdom
    Posts
    1,517
    Hi guys
    Just an update. So the camera actually works 100%. We get a screen on our hd-sdi, its just the main screen that doesnt get an image.

    /Andreas
    www.ObergWildlife.com- Natural History Filmmaking
    www.WildlifeRescueMovie.com- Saving the animals of the Rainforest!
    RED DSCM2 8K Helium Movi Pro Gimbal, Inspire 2 X7, OConnor 2560, Canon CN20x50 50-1000mm
    Reply With Quote  
     

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts