Thread: Red scarlet MX losing the date and informations data

Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20
  1. #11  
    Senior Member Tom Dowler's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    511
    Think I'm having the same issue - my Scarlet-MX won't remember stuff like overlay settings, SSD time versus % remaining.....

    Anyone found a hacky way to do this themselves? If it's out of warranty anyway.....
    Anglo-American DP, shooting docs and branded content in LA.

    tomdowler.com
    longhaulfilms.com
    lettinggoofadele.com
    restartingthemotorcity.com
    Reply With Quote  
     

  2. #12  
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Innsbruck, Austria
    Posts
    616
    Tom. Did you find a solution?


    Quote Originally Posted by Tom Dowler View Post
    Think I'm having the same issue - my Scarlet-MX won't remember stuff like overlay settings, SSD time versus % remaining.....

    Anyone found a hacky way to do this themselves? If it's out of warranty anyway.....
    Norbert Niederacher
    Weapon MG, The Clutch, ActionCam, Schneider Xenon
    Reply With Quote  
     

  3. #13  
    I was just told by a RED technician in support that for a full recharge of the internal battery you need to have it run for 35 hours straight for a complete recharge. Apparently it doesn't recharge when plugged into AC or a battery and in the OFF position and the camera (Epic-W) not running. Sorry, but that is what I was just told, at least for the Epic-W.
    Reply With Quote  
     

  4. #14  
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Toronto & Vancouver
    Posts
    3,454
    Quote Originally Posted by James Gebryel View Post
    I was just told by a RED technician in support that for a full recharge of the internal battery you need to have it run for 35 hours straight for a complete recharge. Apparently it doesn't recharge when plugged into AC or a battery and in the OFF position and the camera (Epic-W) not running. Sorry, but that is what I was just told, at least for the Epic-W.
    Yeah, we've heard about that "solution" in the other *big* thread on this issue.

    Unfortunately the 30hour charging is for DSMC2 only and still doesn't work every time. DSMC1 cameras gotta go back for a $300-700 "repair". Apparently someone in the other thread replaced the battery themselves by tearing down an out of warranty camera (not sure I'd risk it though).
    Reply With Quote  
     

  5. #15  
    Member Stian Svendsen's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Norway
    Posts
    68
    This is the absolute stupidest thing I have ever read.
    Absolutely idiotic design, a problem that simply should not exist.
    Reply With Quote  
     

  6. #16  
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Leksand, Sweden
    Posts
    76
    Quote Originally Posted by Stian Svendsen View Post
    This is the absolute stupidest thing I have ever read.
    Absolutely idiotic design, a problem that simply should not exist.
    Sooo stupid. I have had my Raven for 5 months, is the internal battery 5 years or older ... ?

    Videocameras for $500 are better than this.
    Reply With Quote  
     

  7. #17  
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Bristol / Swansea UK
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by James Gebryel View Post
    I was just told by a RED technician in support that for a full recharge of the internal battery you need to have it run for 35 hours straight for a complete recharge. Apparently it doesn't recharge when plugged into AC or a battery and in the OFF position and the camera (Epic-W) not running. Sorry, but that is what I was just told, at least for the Epic-W.
    My new Raven had initial issues with loosing date and time and even loosing FPS settings. I was told by Red technician to charge my camera for 36 hours and this did the trick, and now it is resolved
    Reply With Quote  
     

  8. #18  
    Junior Member Toni Tur's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    IBIZA
    Posts
    20
    I DO IT FINALLY IN MY RED EPIC X MX!!!

    http://www.reduser.net/forum/showthr...ery-RED-EPIC-X
    Reply With Quote  
     

  9. #19  
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Pembrokeshire,Wales.
    Posts
    25
    Well done Toni.You're a brave man!
    Reply With Quote  
     

  10. #20  
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    London
    Posts
    208
    Quote Originally Posted by James Gebryel View Post
    I was just told by a RED technician in support that for a full recharge of the internal battery you need to have it run for 35 hours straight for a complete recharge. Apparently it doesn't recharge when plugged into AC or a battery and in the OFF position and the camera (Epic-W) not running. Sorry, but that is what I was just told, at least for the Epic-W.
    Same boat here, second time my battery's gone and since the camera's no longer supported, it's extremely unlikely I'll be sending it back. That means all shoots going forward or indeed the future sale of the camera has to account for this problem.

    Looking at the images Toni Tur posted, the battery in the MX (Epic) isn't rechargeable, so any suggestion of leaving it on to recharge seems incorrect. Some batteries will recover slightly with heat and I suspect that accounts for my Scarlet retaining the date & time if I leave it on for an hour, disconnect all power, then restart. After ten or fifteen minutes though it's back to 2010.

    It's rock solid in every other way and still shoots great images, but I'd really prefer to not have this as an issue at all.

    M
    Reply With Quote  
     

Tags for this Thread

View Tag Cloud

Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts